Équilibres de Cournot-Walras dans une économie d'échange. - Codognato, G.
Pojem Cournot-Walrasovej rovnováhy v ekonomike. Pôsobenie trhových mechanizmov. Závislosť i protirečivosť záujmov ekonomiky obchodu a ekonomiky výroby. Konkurenčný boj. Dôsledky pôsobenia jednoduchého cenového systému na trhu. Cenová kontrola.