Real effects of money in general equilibrium. - Magill, M.
Opis a analýza jednoduchého stochastického modelu všeobecnej rovnováhy s peňažnými a nominálnymi aktívami. Analýza úlohy peňazí ako prostriedku výmeny a ukladania hodnôt. Definícia podmienok, za ktorých lokálne zmeny v prísune peňazí vedú k lokálnym zmenám v alokovaní rovnováhy.