Tendence k demonopolizaci se neprosadila. Fond národního majetku ČR po roce svého působení. - Klvačová, Eva
Fond národného majetku ČR založený v r. 1991 s poslaním plniť funkciu dočasného vlastníctva národného majetku, postupne odovzdávať tento majetok súkromným zodpovedným vlastníkom. Účtovná hodnota majetku bola ku 30.6.1991 408,4 mld Kčs. Informácia o privatizačných metódach. V praktickej aplikácii zvíťazila forma účastinných spoločností. Tendencia k demonopolizácii a k rozdeľovaniu podnikov sa nepresadila. Zhodnotenie realizácie zámerov a prehľad o hospodárení Fondu.