Srovnávání hrubého domácího produktu (HDP) mezi Východem a Západem: problémy a výsledky. - Havlík, P.
Význam vyhodnotenia ekonomickej sily krajín bývalého východného bloku. Problémy medzinárodného porovnávania HDP a ďalších veličín. Hľadanie vhodného konventora z národnej meny na nejakú spoločnú jednotku. Porovnávanie čistého materiálneho produktu v rámci RVHP metodológiou podobnou ICP (metóda porovnávania kúpnej parity vypracovaná v rámci Medzinárodného porovnávacieho projektu). Odhady reálnej miery rastu a extrapolácia východiskového HDP.