Bienestar y privación vitales: propuesta para un índice de progeso social. - Desai, M.
Snaha o matematické vyjadrenie potenciálu budúceho života rozvojových krajín, prielomu spotreby, blahobytu a vplyvu biedy. Narastanie biedy v 80. rokoch v dôsledku zahraničnej zadlženosti. Zastavenie poklesu v príjmu na obyvateľa na začiatku 90. rokov.