Cómo reformar el Estado para la lucha contra la pobreza. - Kliksberg, B.
Nutnosť hlbokých zmien v ekonomických a sociálnych politikách vlád krajín Latinskej Ameriky za účelom prekonania biedy - kritický problém koncepčného charakteru. Nutnosť reforiem v sociálnom sektore. Komplexnosť a multidimenzita procesov realizácie vládnych politík. Systematické formovanie sociálnych faktorov.