El conocimiento y la lucha contra la pobreza en América Latina. Un guía para el lector. - Boltvinik, J.
Koncepcie a metódy merania chudoby v Latinskej Amerike. Rozmery a charakteristické črty biedy v tomto regióne. Skúsenosti LA v boji s chudobou a návrhy spôsobov boja za jej odstránenie - Chilská skúsenosť, misie Svetovej banky.