<La> medición de la pobreza.
Sociologická štúdia o fenoméne biedy v rozvojových krajinách. Vysvetlenie pojmu a hľadiská pojmu bieda. Meranie životnej úrovne. Rozsah biedy v rozvojových krajinách v 80. rokoch - prah biedy stanovený na 275 US na hlavu v r. 1985. Odhad rozsahu biedy v súčasnosti.