Nacional'naja ekonomija i Fridrich List. 2. - Vitte, S.Ju
Názory F. Lista, nemeckého ekonóma 19 st., na kozmopolitickú a politickú ekonómiu. Perspektíva potlačenia národov Európy v mene kozmopolitnej idey voľného obchodu a možné dôsledky hegemónie Anglicka. Teória hodnôt a výrobných síl. Národná deľba práce a asociácia výrobných síl krajiny. Súkromná a národná ekonómia. Národnosť a národná ekonómia. Materiálny kapitál krajiny. Nástroje obratu.