Bezrabotica i parična politika. Pravitelstvoto kato generator na "delovija cikal". - Hayek, Friedrich August von
Problematika vzťahu medzi ekonomickou vedou a politikou štátu so zameraním na vzťah medzi infláciou a nezamestnanosťou. Hlavné problémy peňažnej politiky. Podstata monetarizmu a mechanistickej kvantitatívnej peňažnej teórie. Upresnenie termínu "inflácia". Stanovisko, že medzi infláciou a nezamestnanosťou nejestvuje výber.