Mir ekonomiki Janoša Kornai. - Afanas'jev, M.
Práce Jánoša Kornaia sú významným prínosom k rozpracovaniu teórie radikálnych ekonomických reforiem. Charakteristika vývoja a metodológie názorov J. Kornaia, jeho koncepcie deficitnej ekonomiky a jeho programov ekonomických reforiem v bývalých socialistických krajinách, osobitne v Maďarsku.