Sud'ba odnogo teoretičeskogo "novšestva". - Čerkovec, V.
Kritická analýza teoretickej "novoty" zavedenej ex-prezidentom M. Gorbačovom a to "privatizovaného socializmu". Táto teória má podporiť pozície teórie "zmiešanej ekonomiky". Charakteristika argumentov prívržencov i odporcov tejto teoretickej novinky. Záver autora, že cesta k socializmu spojená so slobodnou trhovou ekonomikou, súkromným vlastníctvom a súkromným podnikaním je cesta od socializmu ku kapitalizmu.