Freiheit des Marktes, so der Leitspruch der Reichen, Gerechtigkeit, so der Leitspruch der Armen. <Der> Streik ist ein Kampfimittel der Vergangenheit: Schaffen wir ihn ab. - Wilkes, M.W
Neprijateľnosť štrajku v súčasnosti. Viacfunkčnosť človeka. Spoločensky negatívne dôsledky štrajku pracovníkov reklamy. Neprijateľnosť akýchkoľvek prostriedkov boja v súčasných spoločenských štruktúrach. Potreba konsenzu v pracovných sporoch. Súdne riešenie sporov.