<Le> licenciement aux Etats-Unis. - Grenig, J.E
Príčiny obmedzení prepúšťacieho práva. Zákonodarstvo v USA. Federálne zákonodarstvo. Typická schéma zákona o zrušení pracovného pomeru. Súdna prax. Teória "implicitného kontraktu". Výnimka v záujme verejného poriadku. Teória občianskej zodpovednosti. Kolektívne zmluvy. Pracovné zmluvy. Prepúšťanie zamestnanca, ktorý nie je a ktorý je členom odborovej organizácie. (Revue internationale du Travail 1991, č.5-6).