Personální řízení, nebo "jen" služby? - Cihlář, P.
Stanoviskom k otázke, či ide o personálne riadenie, alebo "len" o personálne služby. Personálne riadenie (personálny manažment) je vo všetkých vyspelých ekonomikách neoddeliteľnou súčasťou a nástrojom celkového riadenia. Ak existujú vedľa riadenia aj personálne služby, tak ide o poradenské, vzdelávacie, metodické a pod. aktivity, ktoré sa nakupujú "zvonka". Konštatovanie hlbokej krízy personálneho manažmentu v ČSFR. Cesty prekonania tejto krízy.