Spolupracovat s konkurencí? - Vodáček, Leo
Privatizácia vytvára predpoklady pre novú, výraznú motiváciu vedúcich pracovníkov a nimi riadených kolektívov. Cieľom je hospodárska prosperita novovznikajúcich jednotiek. Ich úspešnosť je podmienená rýchlym a kvalitným osvojením manažmentu, ktorého súčasťou je aj umenie žiť s hospodárskou konkurenciou. Namiesto straty síl v konkurenčnom boji sa odporúča kompromis, či primerane dlhý konsenzus o spolužití. Formy a spôsoby konkurenčného spolužitia.