Mzdový systém podniku v podmínkách vymezených platnými právními předpisy. - Klas, J.
Problém kontinuity mzdových predpisov v súvislosti so získaním účinnosti zákona o mzde. Klesajúci význam tarifov ako negatívny jav. Východisko je v urýchlenom podpísaní generálnej dohody. Nedostatky regulácie miezd. Potreba kompromisu v generálnej dohode o otázkach mzdovej regulácie.