Výklad k nařízení vlády ČR o platových poměrech zaměstnanců rozpočtových a některých dalších organizací a orgánů.
Platové triedy a platové stupne. Kvalifikačné predpoklady a požiadavky. Zaradenie zamestnanca do platovej triedy. Platová tarifa. Osobný príplatok a príplatok za vedenie. Odmeny.