Výklad k zákonu č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost v rozpočtových a některých dalších organizacích a orgánech.
Plat a odmena za pracovnú pohotovosť. Miminálne platové tarify. Príplatok za vedenie a príplatok za zastupovanie. Príplatok za ročnú prácu, za prácu v sobotu a v nedeľu. Hodnostný príplatok. Plat a náhradné voľno za nadčas. Osobné príplatky, plat a náhrady platu za sviatok. Výplata platu a zrážky z platu. Charakteristiky platových tried.