Je možné aktívne ovplyvňovať vývoj zamestnanosti v podmienkach Slovenska? - Karabín, Štefan
Slovensko s 11,26 perc. nezamestnaných má jednu z najvyšších mier nezamestnanosti v európskych krajinách. Rozbor činiteľov, ktoré môžu spôsobiť, že nezamestnanosť môže do konca r. 1992 dosiahnuť úroveň 580 tis. prípadne aj 700 tis. osôb. Analýza vplyvu nezamestnanosti na vývoj zamestnanosti. Zhodnotenie malej aktívnej politiky zamestnanosti. Zhodnotenie verejných prác ako spôsobu aktívnej politiky zamestnanosti a aktívnej politiky trhu práce.