Koncepce aktivní politiky zaměstnanosti v procesu transformace čs. ekonomiky. - Nešporová, A.
Pokus formulácie hlavných stránok aktívnej politiky zamestnanosti na pozadí predpokladaného vývoja ponuky a dopytu na trhu práce v najbližšom období. Hlavné dôvody pre vznik nezamestnanosti na čs. trhu práce. Sociálne skupiny najviac ohrozené v budúcnosti. Dve dimenzie politiky zamestnanosti: centrálna a regionálna. Nasadenie rozdielnych nástrojov politiky zamestnanosti v súlade s jej duálnym zameraním.