Trh práce při přechodu do druhé etapy ekonomické a sociální transformace. - Kalinová, Lenka
Vplyv reštrukturalizácie ekonomiky na ponukovú stránku na trhu práce. Tlak na zvyšovanie produktivity práce povedie ku znižovaniu zamestnanosti. Pri neskoršom vytváraní nových pracovných miest bude nezamestnanosť nadobúdať nové formy charakteristické pre štrukturálnu nezamestnanosť. Cesty zvyšovania pružnosti trhu práce. Nutnosť adaptibility pracovných síl na nové štruktúrne podmienky v ekonomike.