Zmiany zasobów pracy a migracje zagraniczne w latach 1990-2010. - Dzienio, K.
V európskych krajinách badať systematické klesanie tempa rastu počtu obyvateľstva, no súčasne zotrvávajú aj negatívne determinanty tohto vývoja, čo sa prejavuje aj v demografickej prognóze OSN k r. 2010. Predvídané zmeny stavu a štruktúry obyvateľstva vo vybraných krajinách. Starnutie pracovných síl. Zárobková emigrácia. Zmeny v raste a štruktúre v produktívnom veku.