Formulace a nástroje regionální politiky na příkladu SRN. - Farský, Miroslav
Pojem "regionálna politika". Obsahom regiónalnej politiky je vymedzenie regiónu, určenie jeho priestorovej funkcie a prioritných požiadaviek a koordinácia aktivít rôznych subjektov so zreteľom na určené ciele a nástroje. Nástroje regionálnej politiky: daňový systém a subvencie. Skúmanie regionálnej politiky na príklade nových spolkových krajín SRN (býv. NDR). Charakteristické črty tejto politiky v SRN a možnosti využívania skúseností SRN.