K některým otázkám regionální politiky v podmínkách transformace čs. ekonomiky. - Hučka, Miroslav
Regionálna politika má zabezpečiť harmonický rast, znížiť rozdiely medzi "chudobnými" a "bohatými" regiónmi. Ciele regionálnej ekonomickej politiky v období transformácie čs. ekonomiky: podpora vyváženého rozvoja všetkých regiónov, podpora tzv. problémových regiónov a podpora regiónov s výrazne narušeným životným prostredím. Problematika výberu regiónov, ktoré majú byť podporované.