Posuzování rozvinutosti regionů s využitím dat z výzkumu veřejného mínění. - Nekuda, J.
Určenie stupňa sociálno-ekonomickej rozvinutosti regiónu je dôležitým momentom pri rozhodovaní o rozdeľovaní prostriedkov štátneho rozpočtu smerom k územným celkom. Náčrt metodiky, ktorá spája štatistickú deskripciu vybraných životných podmienok kombinovanú s ich subjektívnym vnímaním a hodnotením obyvateľmi daného regiónu. Použitie štatistík, metód expertného oceňovania, viackriteriálnej rozhodovacej analýzy a demoskopických výskumov.