Metodika tvorby ceny pôdy a jej praktické uplatnenie. - Buday, Štefan
Základňou pre charakteristiku pôdno-ekologických a klimatických podmienok pôdy je sústava bonitovaných pôdno-ekologických jednotiek (BPEJ). Ku každej BPEJ sa vypracovalo produkčno-nákladové ocenenie pomocou deviatich hlavných poľných plodín, zastúpenie ktorých charakterizujú tzv. "typové štruktúry". Na ich základe sa vypracovali hrubé ročné rentové efekty a cena ornej pôdy. Uvedenie parametrov pre výpočet ceny pôdy na základe variantného riešenia.