Prognozirane cenata na zemedelskite zemi. - Kaneva, K.
Prezentácia variantu prognózovania ceny poľnohospodárskej pôdy, opierajúceho sa o prvky modelov používaných v rozvinutých krajinách. Rentový dôchodok sa určuje na základe diferencovaných normatívov hrubej produkcie a výrobných nákladov, určených na základe katastrálnej informácie o kvalitatívnom ocenení pôdy. Spôsob určenia jednotlivých ukazovateľov a faktorov. Skúmanie sa opiera o údaje oblasti mesta Pernik.