Az elszakadás utolsó kisérletei. Szétválások és kiválások az állami iparban 1990-1991. - Voszka, É.
Otázky premeny štátnych podnikov v MR na akciové spoločnosti, alebo súkromné podniky. Proces privatizácie a jej problémy. Snaha zabrániť decentralizácii veľkých podnikov nádejnými majiteľmi podnikov. Zmeny v organizácii a štruktúre podnikov. Záujmy štátu, taktika priebehu privatizácie. Stav podnikov v MR z hľadiska investícií, úverov, zásob, odbytu, pracovníkov a výhľady na zmeny po realizácii privatizácie.