Představenstvo akciové společnosti. Funkce a organizační uspořádání.
Vznikajúce účastinné spoločnosti musia povinne vytvárať základné orgány, ktoré sú predpísané obchodným zákonníkom. Z hľadiska riadenia je najdôležitejším orgánom predstavenstvo. Charakteristika hlavných funkcií predstavenstva a ich organizačného zabezpečenia. Schémy organizačného usporiadania predstavenstva veľkej a malej účastinnej spoločnosti.