Tradice a perspektivy rozvoje čs. agrárního družstevnictví. - Hubáček, J.
Charakteristika, vývojové smery družstevníctva na území Československa pred jeho vznikom. Systém zásobovacích, výrobných, odbytových a peňažných agrárnych družstiev v I. ČSR. Vývoj počtu a zastúpenia úverových a neúverových družstiev a ich funkčné členenie a zameranie. Vývoj agrárneho družstevníctva po r. 1945. Transformácie a perspektívy družstiev v súčasnosti. Najnovšie tendencie agrárneho družstevníctva v zahraničí.