Finansirane na naukata i obrazovanieto v krizisni ikonomičeski uslovija. - Dobrev, P.
Správne riešenie otázok financovania vzdelania a vedy je dôležitou podmienkou ekonomickej prosperity v každej krajine. Analýza situácie vo financovaní vzdelávania a vedy v Bulharsku ukazuje na kolaps v obidvoch odvetviach. Náčrt východísk z jestvujúcej situácie a zdôvodnenie nevyhnutnosti vypracovania nových kriteriálnych základov pre financovanie uvedených, mimoriadne dôležitých odvetví.