O bjudžetnom deficite. - Radčenko, V.V
Rozpočtový deficit ako súčasť ekonomického systému a kategória menovej sústavy. V podmienkach rozvinutej menovej sústavy, rastu hraničných nákladov spoločenskej výroby neexistuje nedeficitný rozpočet. Politika rozpočtového deficitu. Špecifický interval vývoja deficitu rozpočtu daný zákonmi rastu hodnoty kapitálu a zákonmi inflácie.