Sociálna a ekonomická únosnosť reformy z hľadiska obyvateľstva a štátneho rozpočtu. - Pilková, J.
Ekonomická transformácia má mnohé nepopulárne a životnú úroveň znižujúce dôsledky, ktoré nesmú prekročiť únosnú hranicu. Charakteristika súčasnej ekonomickej a sociálnej situácie zo strany obyvateľstva na základe empirického výskumu. Prostriedky plynúce do štátneho rozpočtu sa znižujú a požiadavky obyvateľstva na sociálnu pomoc sa zvyšujú. Predpoklady riešenia situácie po r. 1992.