Brutnijat razmer na danačnite otčislenija. - Balabanov, I.
Otázka podielu brutto daní v hrubom dôchodku hospodárskych subjektov sa doteraz pri uskutočňovaní daňovej reformy nezohľadňovala. Pritom dane majú veľký vplyv na aktivitu a efektívnosť. Pokus na základe daňovej praxe rôznych krajín určiť základné činitele určujúce podiel daní. Vymedzenie všeobecne platných princípov formovania daňových sadzieb.