Fiskalne obciazenia transportu samochodowego w EWG. - Burnewicz, J.
Druhy daňových zaťažení v krajinách EHS. Daň z vozidla. Nepriama spotrebná daň z pohonného oleja. Vývoj ročnej dane za 38-tonové vozidlo, za 5-osovú prívesnú súpravu. Sadzby dane z nákladných vozidiel. Význam daňových zaťažení pre rozpočty štátov a dopravných firiem v EHS. Daňové zaťaženie dopravy v Poľsku.