O novoj nalogovoj modeli. - Baranova, L.G
Požiadavky na daňový model v podmienkach SNŠ: zosúladenosť národných daňových sústav a vylúčenie viacnásobného zdanenia tých istých objektov. Dane z príjmov a z pridanej hodnoty v ruskej daňovej sústave. Kompatibilita s európskou sústavou vyžaduje zrieknuť sa amerického modelu. Možné negatívne následky zavedenia dane z pridanej hodnoty v Rusku.