O zadačach nalogovoj politiki. - Frolov, V.
Kritika koncepčných nedostatkov doterajších reforiem daňovej sústavy. Pokus sformulovať najdôležitejšie úlohy daňovej politiky v súčasných podmienkach: Zabezpečiť dostatočné odvody do rozpočtu pre financovanie sociálnych programov, zabezpečiť rýchle štruktúrne zmeny v prospech výroby pre potreby obyvateľstva a vytvoriť čo najlepšie podmienky pre stimuláciu pracovnej aktivity. Tri hlavné nástroje takejto politiky: zdanenie vlastníctva, zdanenie zisku a pridanej hodnoty.