<The> future of value-added taxation in the European Community. - Spahn, P.B
Ustavenie jednotného trhu v roku 1993 a odstránenie vnútorných hraníc si vyžaduje reformu súčasných daní z pridanej hodnoty. Po vykonanom výbere základného systému tohto zdanenia ostávajú otvorené dlhodobé perspektívy vývoja dane z pridanej hodnoty. Rozbor alternatív tohto vývoja. Očakáva sa, že daň z pridanej hodnoty bude zdrojom príjmov do rozpočtu ES s výrazným účinkom na formovanie financií Spoločenstva.