ESOPs - Nur Vorteile? Stellungnahme zum Beitrag von Andreas G. Zetzsche: ESOP - Ein steuerbegunstigtes Finanzierungs- und Mitarbeiter-Beteiligungsmodell aus den USA (ZfB, 61.Jg.1991, H.8, S.833-847). - Wächter, H.
Autor polemizuje s citovaným článkom, ktorý jednostranne akcentuje určité formy účasti zamestnancov podniku na financovaní buy-out a vlastné financovanie podniku. Analýza charakteru odmeňovania zamestnancov pri systéme ESOP, jeho riziká a problémy s dôchodkovým poistením. Problémy účasti cudzieho kapitálu v podnikoch ESOP-u. Vplyv ESOP-u na pracovné vzťahy a personálnu politiku.