Postavení SBČS na čs. kapitálovém trhu. - Bednářová, M.
Špecifickou úlohou centrálnej banky na kapitálovom trhu je uvádzanie dlhopisov na tento trh, teda primárna emisia. Tri možné etapy ovplyvňovania umiestnenia štátnych dlhopisov. Štátna banka je oprávnená priamo zo zákona predávať cenné papiere (sekundárny trh). ŠBČS ako centrálna banka má práva a povinnosti realizované v súvislosti s ochranou čs. meny a kapitálového trhu. Príslušné právne normy k postaveniu ŠBČS.