Ekonomie peněz, bankovnictví a finančních trhů. - Mishkin, F.S
Význam štúdia peňazí, bankovníctva a finančných trhov. Pôsobenie a chovanie finančných trhov. Princípy fungovania bánk. Model procesu ponuky peňazí, využívajúci teóriu dopytu po aktívach a princípy maximalizácie zisku v bankových záležitostiach. Vplyv medzinárodného obchodu a financií na peniaze, bankovníctvo a finančné trhy.