Giperinfljacija v Nikaragua: mnogoobrazije pričin i metodov bor'by. - Školjar, N.
Určujúce faktory neriaditeľnej hyperinflácie v Nikarague. Obrovský rast rozpočtového deficitu a využitie inflácie sandinovcami na financovanie obrany, sociálnych programov. Inflácia a psychológia ľudí pri antiinflačných opatreniach. Metódy antiinflačného boja (peňažná a daňová reforma..).