Infljacija v indeksirujemoj ekonomike: specifika, mechanizm, scenarii razvitija. - Žuravlev, S.
Indexácia príjmov (korekcia v súlade s tempom inflácie) a jej problémy. Hodnotenie indexácie bežných príjmov ako mechanizmus sociálnej ochrany, alebo trvalý faktor hyperinflačnej špirály. Indexácia príjmov a kontrola cien. Problém indexácie záväzkov vlády a zavedenie paralelných peňazí. Stratégia využitia príjmovej politiky. Modelovanie rôznych variantov príjmovej politiky pri uvoľňovaní cien.