Infljacija. 1. - Livšic, A.
Trhová ekonomika narušovaná administratívno-prikazovacími metódami nie je voči inflácii imúnna. Z dlhodobého hľadiska, ako dokázala svetová prax, niet v inflácii nič pozitívneho. Inflácia je zabudovaná v samotnej konštrukcii súčasnej ekonomiky. Náčrt podmienok, ktoré by mohli napomáhať vzniku neinflačnej politiky. Charakteristika mechanizmu a základných smerov rozvíjania inflačného charakteru.