Ob isčislenii infljacii. - Lušin, S.I
Index cien - najpresnejší ukazovateľ inflácie. Absencia normálneho trhu a narušenie funkčnej súvislosti medzi pohybom príjmov a pohybom cien. Pre výpočet inflácie sa zjednocuje index cien a index prebytočných príjmov. Rast cien podporuje zblíženie dynamiky príjmov a výdavkov. Navrhovaná metóda výpočtu inflácie odráža určujúcu úlohu monopolnej štátnej ekonomiky.