Pénz a hiánygazdaságban. - Simon, A.
Podmienky optimálneho obehu peňazí v nedostatkovom, deficitnom hospodárstve. Prognózy na obeh peňazí v nadväznosti na možnosti a potreby obyvateľstva. Aplikácia modelu BAUMOL-TOBIN - rovnováha medzi výrobou a spotrebou. Inflácia a množstvo peňazí v obehu. Peniaze v hotovosti a v peňažných ústavoch. Porovnanie obehu peňazí v Poľsku, Česko-Slovensku, NDR a Maďarsku v r. 1956-1986, korelácia zárobkov a prirodzených výdavkov v reálnych hodnotách.