Teoreticko-metodologické prístupy k formovaniu a fungovaniu menového kurzu v transformácii česko-slovenskej ekonomiky. - Krejčí, Igor
Vzťah zavedenia miery vnútornej konvertibility a úrovne menového kurzu. Kritika názorov na súčasné presadzovanie udržania menového kurzu čs. koruny a vnútornej konvertibility ako východiskového princípu stratégie ekonomickej reformy. Pozitívne a negatívne dôsledky devalvácie menového kurzu na reálnu makroekonomickú stabilizáciu.