Birži i birževaja torgovlja na rubeže 1991-1992 gg. - Jakovlev, A.
Rozvoj búrz a burzového obchodu na bývalom území ZSSR sa uskutočnil v plnom rozsahu v r. 1991. Na konci r. 1991 už jestvovalo 700 búrz s obratom 4,8 mild. rub. Chrakteristika činnosti búrz - tovarových búrz ako regulátora cien, úlohy búrz v rozvíjaní procesov akumulácie kapitálu, investičnej aktivity burzových štruktúr a politického vplyvu búrz.