Privatizacija črez izgraždane na investicionni fondove. - Kolev, B.
Investičné fondy v Bulharsku sú držiteľmi účastín skupiny podnikov z rôznych ekonomických sfér. Riadia pohyb účastín na burze, vplývajú na zlepšenie chodu podnikov, vyhľadávajú zahraničné zdroje úverovania atď. Dospelí obyvatelia získavajú podielovú účasť na fondoch, čo má pozitívny vplyv na mnohé sociálne a ekonomické procesy.